Tuvalet ve Banyo Temizliği
Tuvalet ve banyo temizliği mikroplara karşı savunmasız olduğumuz alanlardan olduğu için temizlikleri çok önemlidir. Temizlik Firması Doğu Temizlik evinizdeki hijyenin en önemli ayaklarından olan banyo ve tuvalet temizliğinin püf noktalarını sizlere sunuyoruz.
Bazı odalarda sık sık büyük temizlik yapılmadan da yaşanabilir. Oysa bazıları temiz olmazsa hiç kullanılamaz. Çarşaflarınız temizse yatağınızın altında toz topaklarının birikmiş olabileceğini bilseniz bile rahat bir uyku çekebilirsiniz. Oysa sabah kalıp da yüzünüzü yıkayıp diş fırçalamak üzere banyoya girdiğinizde tuvalet ve lavabonun temiz olması gerekir.
Üstelik banyo ve tuvaletler çok çabuk dağılarak kirlenir. Havlular, tıraş takımları, makyaj malzemeleri, diş macunu tüpleri sağa sola yayılır ve her gün derlenip toplanmaları gerekir. Bu tip malzemeler için raf ya da dolapların bulunması banyo temizliğini hayli kolaylaştırır.
Küvet ve duş zeminini her kullanmadan sonra silin. Duştan çıkınca kurulanmadan küveti ya da duş kabinini iyice durulayın. Sonra biraz krem deterjan ve bir süngerle silin ve tekrar durulayın. Küvet ve duş kabinini her kullanmadan sonra deterjanla silip temizlemelisiniz. Lavaboyu ise en az günde bir kez silmelisiniz.
Banyodaki çini ve seramik yüzeyleri sık temizlerseniz sonradan biriken kirleri arıtmak için telle ovup yüzeylerini çizmek ve zedelemek zorunda kalmazsınız.
Tuvaleti de her kullandıktan sonra temiz bırakın. Banyo ve tuvalet zeminini haftada en az bir defa elektrik süpürgesiyle süpürün. Sonra deterjanlı suyla silerek kurulayın.
Küvet Temizliği
Yarım litre sıcak suya yarım su bardağı sirke, bir bardak amonyak ve ¼ bardak karbonat koyun. Eldivenlerinizi takın ve banyonun iyice havalandırılmasını sağlayın. Kuvvetli bir karışım olduğu için dikkatli kullanmak gerekir. Sonra bu sıvıyla küveti iyice ovup temiz suyla durulayın.
Ayna Temizliği
Aynaları temizlemek için de cam silme sıvılarından yararlanabilirsiniz. Aynanın üzerine sıktıktan sonra kuru bezle çok iyi silip parlatmalısınız.
Aynaya sıçramış, saç spreyi, parfüm gibi lekeleri alkolle silin. ·
İlaç Dolabı Temizliği
Bana kalırsa evde bir ilaç dolabı bulundurmamak ya da ille varsa kullanmamak gerekir. İçindeki ilaçlar yıllarca kullanılmadan orada unutuluyor ve süresi geçiyor. İlaç dolabındaki tüplerin içinde antika olanlar bile bulunabiliyor! Bence her ay dolabın içine bakıp kullanma süresi geçen ilaçları atmalı, rafları silmelisiniz. İlaç dolabının kapısındaki aynayı ve dolabın dışını her hafta silip temizlemekte fayda var.
Diş fırçalarınızın kabı deliklerinden içeri bezi sokup ovarak temizlenebilir. Eğer fırçalar bardağın içindeyse bunu bulaşık makinesinde yıkayın.
Yer Temizliği
Banyo döşemeniz halı kaplıysa elektrik süpürgesiyle temizlenebilir. Halı yoksa yeri yıkayacaksınız. Çoğu banyo küçük olduğundan· diz çöküp silebilirsiniz. Ancak hiç değilse haftada bir deterjanla fırçalayıp yıkamalı ve bol suyla durulamahsınız. Özellikle duvar diplerini iyice fırçalayın. Sonra kurulayıp banyo örtülerini yayın.
Doğu Temizlik Şirketi Banyolara Süper Karışımlar
- Duş bağlantılarının ve muslukların etrafını temizlemek için sirkeli su kullanın.
- Duş kabininin kapıları camsa sirkeli suya batırılmış süngerle silin.
- Limon metal çerçeveler ve kapı kenarlarındaki su lekeleriniçıkarır.
- Fayans sıvalarındaki tortu lekelerini beyaz oje veya ayakkabı boyasıyla kapa tabilirsiniz.
- Banyo fayanslarını temizlemek ıçın limon suyundan yararlanabilirsiniz. Hem parlatır hem de lekelerin oluşmasını engeller.
- Banyo ve lavabo musluklarını arıtıp parlatmak için alkol kullanın.
- Duş başlığınızda kireçlenme oluştuysa yarım bardak sirke ile iki bardak su karışımında 15 dakika kadar kaynatın. Duş başlığınız plastikse kaynatmak yerine bu sıcak karışımın içinde yarım saat kadar bekletin.
- Pas lekeleri için limon suyuyla boraks karışımından hazırladığınız macun çok işe yarar.
Aşağıdaki Konular da İlginizi Çekebilir:
Pratik Banyo Temizliği Tüyoları
Mutfak Temizliği ve Düzeni Nasıl Sağlanır?
Dolap Temizliği ve Düzeni Nasıl Sağlanır?
Yorumlar (0)